YRITYS

Business Engine on tamperelainen liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijayritys. Kehitämme yritysten liiketoimintaa monipuolisesti ja autamme yrittäjäksi aikovia liike-, tuote- ja palveluideoiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Toimintaamme kuvaa tiivis asiakasyhteistyö sekä joustava verkottuminen eri toimijoiden kesken, esimerkiksi julkisten yrityskehittäjien kanssa. Yrityksen taustana on oululainen OBN Oulu Business Networks (www.obn.fi). Yrityksen projekteista yhä useampi suuntautui Tampereella ja muualle Etelä-Suomeen, joten uuden alueellisen toimijan perustaminen tuli ajankohtaiseksi vuonna 2019. Tampereella meillä on kolme yrityskehittämisen ammattilaista, kaikkiaan OBN:ssa osaajia on noin kymmenen, lisänä verkostokonsultit. 

MEIHIN LUOTETAAN

Olemme olleet toteuttamassa suuren joukon liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelmia, laatukäsikirjoja, laatuauditointeja sekä erilaisia tutkimuksia ja selvityksiä. OBN:lla on konsultointioikeudet kaikkiin kuuteen ELY:n Yritysten kehittämispalvelujen osa-alueeseen, yhtenä ainoista konsulttiyrityksistä Suomessa. Nämä kaikki palvelut ovat myös Business Enginen asiakkaiden käytössä Pirkanmaalla ja muualla Etelä-Suomessa. 

Meidät on valittu viime vuosina mukaan  lukuisiin julkisesti rahoitettuihin liiketoiminnan kehittämisen konsulttipooleihin. Olemme starttilausuntojen toteuttaja TE-palveluille Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Satakunnan alueilla. Tampereella olemme mukana asiantuntijana esimerkiksi TE-palvelujen Yrittäjyysbuusti -hankkeessa sekä Tampereen kaupungin City IoT -hankkeessa. 

UUDET VÄLINEET KÄYTÖSSÄMME

Käytämme työssämme sähköisiä työkaluja. Käytössämme on Pohjoismaiden johtavan sähköisten tutkimusjärjestelmien toimittajan Questbackin tuotteet, joiden käyttämisestä meillä on yli 15 vuoden kokemus. Olemme esimerkiksi toteuttaneet kymmeniä asiakas- ja laatututkimuksia sekä käyttäneet järjestelmiä monissa projekteissa tiedonhankinnan välineenä. Kehittämissuunnitelmien laatimisessa käytössämme on suomalainen, monipuolinen e-Progress sähköinen palvelu.